Ga terug
–+ servings
Kipspiesjes met knoflookboter en Parmezaan
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kipspiesjes met knoflookboter en Parmezaan

Kipspiesjes met knoflookboter en Parmezaan
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd28 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: Kipspiesjes met knoflookboter en Parmezaan
Porties: 2

Equipment

  • 6 spiesjes

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 el Griekse yoghurt (of andere hele dikke yoghurt)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el fijngeraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Laat de spiesjes weken inkoud water.
  • Meng de kip met de Griekse yoghurt, de paprikapoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en peperen zout naar smaak. Meng door en laat marineren. Verwarm de oven voor op 220graden.
  • Rijg de kip aan spiesjes. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en leg hier een bakrek op. Leg de kip hierop en bak 10 minuten af in de oven.
  • Haal de kip uit de oven, zet de grillstand aan op de oven en smelt (in de magnetron) de boter en meng met de knoflook en de Parmezaan.
  • Dep de kipspiesjes in met de knoflookboter en bak nog eens 5 minuten af vlak onder de grill.
  • Serveer vervolgens met aardappeltjes, een salade of een pita of een andere fijne combinatie die je kan bedenken.