Ga terug
–+ servings
Stamppot spitskool met kaas
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Stamppot spitskool met kaas

Stamppot spitskool met kaas
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: Stamppot spitskool met kaas
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gram geschilde aardappelen, iets kruimig
  • 1 spitskool, in reepjes gesneden
  • 25 gram roomboter
  • 100 ml melk
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • peper en zout

Voor de karbonades

  • 2 karbonades
  • 1 ei, opgeklopt
  • 50 gram panko
  • peper en zout
  • (zonnebloem)olie

Instructies

  • Kook in een pan met gezouten water de aardappelen en de spitskool samen gaar, afhankelijk van hoe groot de stukken aardappel zijn duurt dit ongeveer 10 a 15 minuten.
  • Giet af, voeg de melk en boter toe en stamp tot een puree.
  • Voeg de geraspte kaas toe en meng tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout
  • Breng intussen de karbonades op smaak met peper en zout, haal door het eimengsel en dan door de panko.
  • Verhit een koekenpan met een flinke laag olie en bak de karbonades aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar, zo'n 10 minuten.
  • Dien de stamppot op, eventueel met een extra klontje boter, samen met de karbonades.