Ga terug
–+ servings
Salade met geroosterde aardappel
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Salade met geroosterde aardappel

Salade met geroosterde aardappel
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Salade
Trefwoord: salade met geroosterde aardappel
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 gram aardappel, in blokken gesneden
  • 25 gram roomboter
  • 6 plakken ciabata of stokbrood, in stukken gescheurd
  • 6 plakken bacon
  • 2 el aioli
  • sap van een halve citroen
  • 2 kropjes baby romaine sla, gewassen
  • 2 eieren, gekookt
  • 30 gram versgeraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden met een met bakpapier beklede bakplaat waar je de zonnebloemolie al op hebt gedaan.
  • Wanneer de oven, en de olie, heet is voeg je de aardappelen toe. Pas op, het gaat spetteren. Meng door de olie en bak 20 minuten.
  • Meng nogmaals door en bak nog eens 20 minuten tot goudbruin en krokant. De baktijd kan verschillen als je de aardappelen kleiner danwel groter snijdt.
  • Breng op smaak met zout en zet apart.
  • Verwarm intussen een koekenpan met de boter en bak de stukken brood hierin tot goudbruin en krokant. Zet apart.
  • Bak de bacon in een koekenpan tot bruin en krokant. Zet apart.
  • Meng in een kom de aioli met citroensap. Voeg de romaine sla, eieren, parmezaan, croutons, bacon en aardappelen toe en meng door.
  • Breng eventueel op smaak met wat peper en dien direct op.