Verwarm de oven voor op 220 graden met een met bakpapier beklede bakplaat waar je de zonnebloemolie al op hebt gedaan.
Wanneer de oven, en de olie, heet is voeg je de aardappelen toe. Pas op, het gaat spetteren. Meng door de olie en bak 20 minuten.
Meng nogmaals door en bak nog eens 20 minuten tot goudbruin en krokant. De baktijd kan verschillen als je de aardappelen kleiner danwel groter snijdt.
Breng op smaak met zout en zet apart.
Verwarm intussen een koekenpan met de boter en bak de stukken brood hierin tot goudbruin en krokant. Zet apart.
Bak de bacon in een koekenpan tot bruin en krokant. Zet apart.
Meng in een kom de aioli met citroensap. Voeg de romaine sla, eieren, parmezaan, croutons, bacon en aardappelen toe en meng door.
Breng eventueel op smaak met wat peper en dien direct op.