Ga terug
–+ servings
perzik galette
Recept afdrukken
Laat je review achter!

perzik galette

perzik galette
Bereidingstijd5 min
Totale tijd25 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: perzik galette
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 rol taart en quichedeeg
  • 3 perzikken
  • 40 gram kristalsuiker (+ extra voor op de deegrand)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de perzik in dunne partjes en meng met de suiker, kaneel en het vanille extract.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de perzik in het midden, houd een rand vrij van ongeveer 3 cm.
  • Vouw de rand terug over de perzik. Smeer in met opgeklopt ei en strooi wat extra suiker over de rand.
  • Bak 20 minuten af totdat het deeg goudbruin is en de perzik zacht.
  • Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en serveer de galette dan met een bolletje ijs.