Ga terug
–+ servings
Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti

Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Kip parmezaan gehaktballen met spaghetti
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 70 gram paneermeel
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Verder

  • 225 gram spaghetti
  • scheutje olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 700 ml tomato fritto (ik gebruik altijd mutti)
  • handje verse basilicum
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 1 bol mozzarella
  • optioneel: chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kneed het gehakt met het ei, de paneermeel, peterselie en peper en zout naar smaak goed samen met maak gehaktballen van ongeveer 3cm in diameter.
  • Verhit een scheutje olie in een (ovenbestendige) koekenpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Haal uit de pan.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak een minuut uit. Voeg dan de tomato fritto, baslicum, 30 gram parmezaan en oregano toe en laat 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en hou een kwart van de saus achter de hand voor de spaghetti straks.
  • Voeg de ballen weer toe aan de saus. Snij de mozzarella in plakjes en dep zo goed mogelijk droog. Verdeel de mozzarella over de ballen, strooi er de overgebleven 30 gram parmezaan overheen en bak af in de oven tot de mozzarella gesmolten is en de ballen gaar zijn. Zo'n 15 minuten.
  • Zet intussen een pan met gezouten water op en kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld.
  • Meng de spaghetti met de achtergehouden saus en roer een minuutje door. Serveer de spaghetti met de kipgehaktballen. Garneer eventueel met wat verse peterselie en chilivlokken.