Ga terug
–+ servings
Mossel en kabeljauw stoofpot
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Mossel en kabeljauw stoofpot

Mossel en kabeljauw stoofpot
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Mossel en kabeljauw stoofpot
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 130 gram kabeljauw
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes in blik
  • Sap van een halve citroen
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 el harissa (of naar smaak)
  • 1 kilo mosselen, schoongemaakt
  • peper en zout
  • Verse koriander, fijngehakt
  • stokbrood

Instructies

  • Verhit in een hoge (mossel)pan de olie. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout. Bak kort aan beide kanten aan tot de buitenkant gebakken is en haal dan uit de pan. Zet opzij.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan en bak een minuut mee, voeg dan de tomaat in blik, citroensap, korianderpoeder, komijnpoeder en harissa toe. Roer goed door zodat je ook de overgebleven stukjes kabeljauw van de bodem schraapt.
  • Laat dit 15 minuten inkoken totdat de saus wat dikker is.
  • Voeg dan de mosselen toe, meng door de saus, en leg de kabeljauw op de mosselen. Laat de mosselen, met deksel op de pan, gaar stomen. Dit duurt ongeveer 3 a 5 minuten, de mosselen zijn gaar zodra ze open staan.
  • Serveer met verse koriander en stokbrood.