Ga terug
–+ servings
smashed aardappelen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Smashed aardappelen met feta saus

Smashed aardappelen met feta saus
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: smashed aardappelen
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 25 gram roomboter, gesmolten
  • 25 gram zonnebloemolie
  • zout

Voor een bakje feta saus

  • 200 gram feta (geen witte kaas)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • sap van een halve citroen

Instructies

  • Kook de aardappelen tot gaar, tot je met een vork er makkelijk in kan prikken. Giet af en laat even droog stomen. Verwarm de oven intussen voor op 220 graden.
  • Leg de aardappelen op een bakplaat en plet met een glas. Meng de boter met de zonnebloemolie en dep de aardappelen hiermee in. Breng op smaak met zout.
  • Bak in de oven tot goudbruin en krokant, zo'n 30 tot 40 minuten.
  • Pureer ondertussen in een foodprocessor of blender de feta met de knoflook, Griekse yoghurt en citroensap tot een gladde saus. Bewaar in de koelkast tot het tijd is om op te doenen.
  • Serveer de aardappelen samen met de feta saus.