Ga terug
–+ servings
krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella

Krokante kip gevuld met pesto en mozzarella
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: kip gevuld met pesto en mozzarella
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozzarella, drooggedept en in plakken gesneden
  • 2 el pesto
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Snij de kip in, zodat je 'm kunt openklappen. Bedek met huishoudfolie en sla plat met een vleeshamer of iets anders zwaars.
  • Verdeel een eetlepel pesto over een kant en leg daar de helft van de mozarella op. Vouw de kip dicht en maak vast met sateprikkers.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Haal dan door het losgeklopte ei en dan door de paneermeel.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de kip, wanneer de olie heet is, in de pan en bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
  • Serveer met een simpele salade en/of (geroosterde) aardappelen.