Ga terug
–+ servings
giouvetsi Rundvlees stoofschotel met orzo
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Giouvetsi, rundvlees stoofschotel met orzo

Giouvetsi, rundvlees stoofschotel met orzo
Bereidingstijd30 min
Totale tijd3 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: giouvetsi
Porties: 3

Ingrediënten

  • 500 gram sukadelappen, in stukken gesneden
  • scheut olijfolie
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 1/2 blik tomatenblokjes in blik a 400 gram
  • 250 gram orzo
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de olie in een sudderpan. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak aan in de pan tot de buitenkant mooi bruin is. Voeg de wortel, ui en kaneel toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Blus dan af met de rode wijn. Laat dit pruttelen tot de wijn bijna helemaal verdampt is en voeg dan de tomatenblokjes toe. Voeg water toe totdat het vlees onder water staat en laat dan met de deksel op de pan sudderen tot gaar.
  • Kijk af en toe of het vlees nog onder water staat. Zo niet, voeg dan meer water toe. Bij mij duurde het 1.5 uur voordat het vlees zacht was, maar dit is afhankelijk van hoe groot je stukken zijn (dit deel kan je ook van tevoren maken).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Voeg wat olijfolie in een andere pan toe en bak de orzo 2 minuten tot glazig.
  • Meng de orzo met het vlees en voeg doe alles in een ovenschaal. Voeg eventueel water toe zodat de orzo onder staat. Dek af met aluminium folie en bak 15 minuten in de oven.
  • Haal de folie eraf, is de orzo droog voeg dan nog wat water toe en roer door, en bak nog eens 15 minuten af in de oven.
  • Dien op met vers geraspte Parmezaanse kaas.