Ga terug
–+ servings
kipburger met kipgehakt
Recept afdrukken
3.20 van 5 stemmen

Kipburger met kipgehakt

Kipburger met kipgehakt
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kipburger met kipgehakt
Porties: 2

Ingrediënten

Kipburger

  • 250 gram kipgehakt (of 300 voor grotere burgers)
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: paar druppels hotsauce zoals tabasco

Guacamole

  • 2 avocados
  • 1/2 sjalot, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • sap van een halve limoen
  • zout naar smaak (houd rekening met ongeveer een halve theelepel)

Verder

  • 2 burgerbroodjes
  • 1 el roomboter
  • 2 el mayonaise
  • krulsla
  • verse koriander
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Meng de kip met het ei, de paneermeel, knoflook, peterselie, paprikapoeder en komijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg optioneel wat druppels hotsauce toe. Maak 2 burgers en bak in wat zonnebloemolie aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
  • Prak de avocados halffijn met de sjalot, knoflook, limoensap en zout. Je wil dat er nog wat stukken in zitten, dus niet helemaal fijn prakken.
  • Snij de burgerbroodjes door de helft en smeer in met boter. Bak in een koekenpan tot goudbruin. Zet apart.
  • Tijd om de burger te maken. Begin met mayo, dan krulsla, dan de kipburger, een flinke hoeveelheid van de guacamole en als laatste verse koriander. Dien direct op.