zout naar smaak (houd rekening met ongeveer een halve theelepel)
Verder
2burgerbroodjes
1elroomboter
2elmayonaise
krulsla
verse koriander
zonnebloemolie
Instructies
Meng de kip met het ei, de paneermeel, knoflook, peterselie, paprikapoeder en komijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg optioneel wat druppels hotsauce toe. Maak 2 burgers en bak in wat zonnebloemolie aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
Prak de avocados halffijn met de sjalot, knoflook, limoensap en zout. Je wil dat er nog wat stukken in zitten, dus niet helemaal fijn prakken.
Snij de burgerbroodjes door de helft en smeer in met boter. Bak in een koekenpan tot goudbruin. Zet apart.
Tijd om de burger te maken. Begin met mayo, dan krulsla, dan de kipburger, een flinke hoeveelheid van de guacamole en als laatste verse koriander. Dien direct op.