Ga terug
–+ servings
Spaghetti alla nerano
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti alla nerano

Spaghetti alla nerano
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2

Ingrediënten

  • zonnebloemolie voor frituren
  • 2 courgettes

voor de pasta

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook (gestampt maar nog heel)
  • handje basilicum, fijngescheurd
  • 20 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 75 gram geraspte provolone
  • zout

Instructies

  • Snij de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Verhit de olie en frituur de courgette in batches tot goudbruin. Hoeveel batches is afhankelijk van de grootte van je pan, je wilt iig niet meerdere lagen courgette hebben anders bakt het niet goed egaal bruin. Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je verder gaat met de rest.
  • Kook intussen de spaghetti in gezouten water al dente. Houd het pastawater achter de hand voor straks.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de courgette, knoflook en basilicum toe. Bak dit zo'n 3 minuten totdat de knoflook heerlijk geurt. Haal de knoflook er dan uit (dit is de reden dat we de tenen enkel stampen maar heel laten).
  • Voeg de pasta en 75 ml pastawater toe. Laat op het vuur staan en meng constant voorzichtig door.
  • Haal nu van het vuur af en voeg als eerste de parmezaan toe en meng kort door. Voeg de provolone toe en en meng door totdat alle kaas is gesmolten. Is het nog geen goede egale saus, voeg dan nog een beetje pastawater toe (houd de pan van het vuur).
  • Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en dien dan direct op.