Ga terug
–+ servings
Pittige kipnuggets met een caprese salade
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pittige kipnuggets met een caprese salade

Pittige kipnuggets met een caprese salade
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: pittige kipnuggets
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 el sriracha
  • 50 gram paneermeel
  • peper en zout naar smaak (ongeveer 1/2 tl van beide)
  • zonnebloemolie voor bakken

Voor de caprese salade

  • 400 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 1 bol burrata
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, als het kan de gril stand. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de cherrytomaat, knoflook en olijfolie. Breng de tomaten op smaak met peper en zout en grill tot zacht, zo'n 20 minuten.
  • Snij de kip in nuggets of strips en marineer in de sriracha. Meng de paneermeel met peper en zout.
  • Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Haal de kip door de paneermeel, zorg dat alle delen goed bedekt zijn, en bak dan in de pan tot gaar. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van hoe groot/dun je kip is.
  • Dien een groot bord op met de bol burrata, verdeel de geroosterde tomaten erbij en verdeel wat pesto eroverheen. Serveer de kip erbij. Dien direct op.