Ga terug
–+ servings
Kipspiezen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kipspiezen met za'atar en harissa

Kipspiezen met za'atar en harissa
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kipspiezen
Porties: 3

Equipment

  • 6 satestokjes

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in dunne/platte stukjes gesneden
  • 60 gram Griekse yoghurt (+ extra voor de dip)
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl za'atar
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • harissa naar smaak

Instructies

  • Meng de kip met 60 gram Griekse yoghurt en de kruiden (dus niet de zonnebloemolie en de harissa).
  • Laat minimaal een uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte). Bedek een bakplaat met bakpapier of alu folie en plaats deze onderin de oven.
  • Verdeel de kip over 6 satestokjes en dep de kip in met zonnebloemolie.
  • Bak de kip in 15 a 20 minuten gaar (dit is afhankelijk van hoe dik je de kip hebt gesneden).
  • Maak intussen de dip door wat Griekse yoghurt met harissa te mengen. Zorg dat je niet helemaal mengt, maar eerder de harissa door de yoghurt heen swirlt.
  • Dien de spiezen direct op met de dip en een groene salade.