Ga terug
+ servings
krokante kipburger met brioche
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krokante kipburger met brioche brood

Krokante kipburger met brioche brood
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: krokante kipburger
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

  • 150 ml karnemelk
  • 100 gram bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1 kipfilet
  • zonnebloemolie

Verder

  • klontje boter
  • 4 sneeën brioche brood
  • 75 gram rode kool, in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 el creme fraiche
  • 1 el azijn
  • 1/3 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 2 plakjes cheddar
  • 2 el mayonaise
  • sriracha naar smaak
  • peper en zout

Instructies

  • Sla de kipfilet plat en snij in 2 gelijke delen. Laat minimaal een half uur marineren in de karnemelk.
  • Meng de bloem met het paprikapoeder, zout, knoflookpoeder en oregano. Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een hoge pan tot 180 graden.
  • Druppel wat karnemelk in de bloem (dit zorgt voor klontjes = meer krokante korst) en paneer je kip met de bloem. Zorg dat de hele kip goed bedekt is.
  • Frituur de kip tot deze gaar is, zo'n 5 a 8 minuten, en laat dan uitlekken op een afkoelrek. Leg direct een plak cheddar op de kip, de restanthitte laat de cheddar smelten.
  • Meng intussen de rode kool en rode ui met de creme fraiche en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de sneeën brioche aan beide kanten aan tot goudbruin.
  • Tijd om de burger op te bouwen. Brioche, koolsalade, komkommer, kip met cheddar, mayonaise, srirache, weer komkommer en koolsalade. Herhaal met de 2e burger. Dien direct op.