Sla de kipfilet plat en snij in 2 gelijke delen. Laat minimaal een half uur marineren in de karnemelk.
Meng de bloem met het paprikapoeder, zout, knoflookpoeder en oregano. Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een hoge pan tot 180 graden.
Druppel wat karnemelk in de bloem (dit zorgt voor klontjes = meer krokante korst) en paneer je kip met de bloem. Zorg dat de hele kip goed bedekt is.
Frituur de kip tot deze gaar is, zo'n 5 a 8 minuten, en laat dan uitlekken op een afkoelrek. Leg direct een plak cheddar op de kip, de restanthitte laat de cheddar smelten.
Meng intussen de rode kool en rode ui met de creme fraiche en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de sneeën brioche aan beide kanten aan tot goudbruin.
Tijd om de burger op te bouwen. Brioche, koolsalade, komkommer, kip met cheddar, mayonaise, srirache, weer komkommer en koolsalade. Herhaal met de 2e burger. Dien direct op.