Ga terug
–+ servings
romige spaghetti met mascarpone
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Romige spaghetti met mascarpone

Romige spaghetti met mascarpone
Bereidingstijd20 min
Totale tijd19 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: romige spaghetti
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik hele tomaten in blik a 400 gram
  • 3 flinke el mascarpone
  • handje rucola
  • 1 bol burrata
  • peper, zout en chilivlokken

Instructies

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld al dente in gezouten water.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook kort aan op laag vuur. Voeg de tomaten toe en prak deze een beetje fijn.
  • Belangrijk: Kook nu de tomaten tot je een dikke saus hebt, alle vocht moet eruit gekookt zijn. Duurt een paar minuten.
  • Voeg dan de mascarpone toe en meng. Voeg de spaghetti en een kleine juslepel pastawater toe en meng.
  • Haal van het vuur, voeg als laatste de rucola toe en meng. Proef of je het gerecht nog verder op smaak moet brengen met peper of zout.
  • Verdeel de pasta over 2 borden, verdeel de burrata over de pasta en garneer met chilivlokken en peper. Dien direct op.