Ga terug
–+ servings
Pizza blanca met trufelburrata
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pizza blanca met trufelburrata

Pizza blanca met trufelburrata
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: pizza blanca
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 porties pizzadeeg
  • klontje boter
  • 250 gram paddenstoelen mix
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 2 bollen truffelburrata
  • handje verse kiemen
  • peper, zout en chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op de heetste stand, bij mij is dat 230 graden.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen tot ze mooi goudbruin zijn en hun vocht verloren. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Meng de olijfolie met de knoflook. Verhit een gietijzeren pan op het fornuis.
  • Vorm de eerste bol pizzadeeg in een pizza en leg in de hete gietijzeren pan. Smeer in met de helft van je olijfolie/knoflook mengsel en verdeel 50 gram geraspte parmezaanse kaas en de helft van de paddenstoelen hierover. Zet de pan nu direct in de oven en bak tot de pizza gaat is. Zo'n 5 a 8 minuten, maar houd het in de gaten.
  • Doe de pizza op een bord, leg de burrata in het midden en garneer met verse kiemen, peper en chilivlokken. Snij de pizza in stukken en dien direct op. Herhaal met de overige.