Ga terug
–+ servings
Tacos met krokante garnalen en yum yum saus
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Tacos met krokante garnalen en yum yum saus

Tacos met krokante garnalen en yum yum saus
Bereidingstijd15 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: tacos met krokante garnalen
Porties: 8 tacos

Ingrediënten

Voor de garnalen

  • 450 gram rauwe en gepelde garnalen, drooggedept
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren, opgeklopt
  • 100 gram panko
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje zonnebloemolie

Voor de yum yum saus

  • 100 gram mayonaise
  • 1 tl tomatenpuree
  • 20 gram water
  • 1/2 tl suiker
  • 1 tl boter, gesmolten
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf paprikapoeder
  • snuf cayenne

Voor de koolsalade

  • 75 gram rode kool, in dunne strookjes gesneden
  • 75 gram witte kool, in dunne strookjes gesneden
  • handje verse koriander, fijngehakt (optioneel)
  • 3 el creme fraiche
  • 2 el limoensap
  • peper en zout

Verder

  • 8 kleine tortillas
  • gepekelde rode ui, naar smaak

Instructies

  • Verhit de oven voor op 180 graden. Meng de panko met peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder en zet klaar.
  • Leg een bakplaat met bakpapier klaar en paneer de garnalen. Eerst door de bloem, dan ei en als laatste de panko. Herhaal tot alle garnalen gepaneerd zijn.
  • Sprenkel wat olie over de garnalen en bak dan tot goudbruin en gaar. Zo'n 15 minuten.
  • Maak intussen de koolsalade door de witte en rode kool te mengen met de creme fraiche en limoensap (en koriander als je dat lekker vindt) en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de yum yum saus door de mayonaise, tomatenpuree, water, suiker, boter, knoflookpoeder, paprikapoeder en cayenne te mengen. Zet apart.
  • Verhit de tortillas in een droge hete koekenpan of net als ik boven het vuur van je gasfornuis.
  • Beleg eerst met koolsalade, dan de garnalen, optioneel gepekelde rode ui en maak af met de saus (hoeveelheid naar smaak). Dien direct op.