Ga terug
–+ servings
chicken parmezaan lasagne
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Chicken parmezaan lasagne

Chicken parmezaan lasagne
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chicken parmezaan lasagne
Porties: 4

Equipment

  • ovenschaal van ongeveer 25 bij 25
  • Vleeshamer

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 flessen tomato frito a 425 ml (ik gebruik altijd die van Mutti)
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 tl oregano
  • 1 el suiker
  • zout naar smaak

Voor de kip

  • 4 kipfilets
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 gram bloem
  • 75 gram paneermeel gekruid
  • zonnebloemolie

Voor de bechamel

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • zout

Verder

  • 2 pakken lasagne bladeren a 250 gram
  • 60 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • verse basilicum

Instructies

  • Verhit de oven voor op 180 graden.
  • Voor de tomatensaus, verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook aan. Wanneer de ui glazig is, voeg de tomato frito en de kruiden, suiker en zout naar smaak toe. Laat op laag vuur pruttelen en roer af en toe door.
  • Voor de kip, bereid 3 borden voor. Eentje met de bloem, een met de losgeklopte eieren en een met de gekruide paneermeel. Wanneer je gewone paneermeel gebruikt, breng dan op smaak met redelijk wat peper en zout.
  • Snij de kipfilets open en sla dan plat, tot ongeveer 3 mm. Haal de kip door de bloem, ei en dan paneermeel. Druk goed aan zodat alles goed bedekt is. Herhaal met de rest van de kip.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier en herhaal dan met de rest.
  • Voor de bechamel, smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten door zodat de bloem kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft kloppen zodat er geen klontjes in komen. Je wilt een saus hebben die niet uitloopt wanneer je op de achterkant van een lepel met je vinger een streep erdoor trekt. Is je saus nog te dun, laat dan gewoon op het vuur staan. Breng op smaak met zout.
  • Gebruik deze volgorde voor het opbouwen van de lasagne: saus, pasta, saus, pasta, kip (2 kipfilets per laag), pasta, saus, pasta, saus, pasta, kip, pasta, saus, pasta, saus, pasta, bechamel.
  • Verdeel de geraspte mozzarella over de bechamel en als laatste de parmezaanse kaas.
  • Bak 25 minuten af in de oven. Laat 10 minuten rusten voordat je de pasta aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat het beter z'n vorm behoudt. Garneer met verse basilicum.