Ga terug
+ servings
flammkuchen met zalm
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Flammkuchen met zalm

Flammkuchen met zalm
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Borrelhapje, lunch
Keuken: Frans
Porties: 2

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 250 gram tarwebloem
  • 125 gram water
  • 30 gram olijfolie
  • 5 gram zout

Verder

  • 100 gram creme fraiche
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 2 el kappertjes
  • 100 gram gerookte zalm
  • verse dille naar smaak
  • peper en zout

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een soepel deeg zonder duidelijke structuur, zo'n 5 a 8 minuten in een keukenmachine.
  • Dek de kom af en laat 20 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 250 graden (of als je oven maar tot 230 gaat dan 230 hetelucht stand).
  • Verdeel het deeg in 2 porties en rol uit tot ongeveer 3 mm dik. Leg op een bakplaat met bakpapier. Smeer de helft van de creme fraiche uit over het deeg en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de helft van de ui, zalm, kappertjes en wat dille over de creme fraiche en bak 10 tot 15 minuten af in de oven. De randjes moeten goudbruin zijn, houd de oven in de gaten want het kan hard gaan opeens.
  • Herhaal met de overige portie deeg. Je kunt ook 1 grote flammkuchen maken, als het maar 3mm dik is ongeveer.
  • Snij in stukken en serveer direct.