Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een soepel deeg zonder duidelijke structuur, zo'n 5 a 8 minuten in een keukenmachine.
Dek de kom af en laat 20 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 250 graden (of als je oven maar tot 230 gaat dan 230 hetelucht stand).
Verdeel het deeg in 2 porties en rol uit tot ongeveer 3 mm dik. Leg op een bakplaat met bakpapier. Smeer de helft van de creme fraiche uit over het deeg en breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de helft van de ui, zalm, kappertjes en wat dille over de creme fraiche en bak 10 tot 15 minuten af in de oven. De randjes moeten goudbruin zijn, houd de oven in de gaten want het kan hard gaan opeens.
Herhaal met de overige portie deeg. Je kunt ook 1 grote flammkuchen maken, als het maar 3mm dik is ongeveer.
Snij in stukken en serveer direct.