50gramgeraspte mozzarella (zie tips: niet een bol mozzarella raspen)
2avocado's
creme fraiche
verse koriander
Instructies
Verhit de boter in een braadpan en bak de kip samen met de kruiden en de paprika aan tot de buitenkant gebakken is. Voeg dan een flinke scheut water toe en laat de kip met deksel op de pan 1 uur sudderen. Let op dat de kip niet droog kookt in de tussentijd. Trek met 2 vorken of een garde uit elkaar. Zit er nog veel vocht bij, laat dan nu wel zachtjes zonder deksel opstaan totdat dit verdampt. Voeg op het laatst pas de mais toe en meng.
Maak intussen de enchilada saus door alle ingrediënten in een steelpan te verwarmen. Breng op smaak met wat zout en laar 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met wat olie. Verdeel de kip over de 8 tortilla's, rol op en leg in de ovenschaal. Verdeel de saus en dan de 2 kaassoorten over de enchiladas.
Bak zo'n 15 minuten af in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Serveer met creme fraiche, plakjes avocado en verse koriander.