Ga terug
+ servings
kip enchiladas
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip enchiladas

Kip enchiladas
Bereidingstijd30 min
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kip enchiladas
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de kip

  • klontje boter
  • 4 kipfilets
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chili poeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 rode paprika's, in grove stukken gesneden
  • 300 gram mais

Voor de enchilada saus

  • 425 ml passata
  • 50 gram bbq saus (naar keuze)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • zout naar smaak

Verder

  • zonnebloemolie
  • 8 medium tortillas
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 50 gram geraspte mozzarella (zie tips: niet een bol mozzarella raspen)
  • 2 avocado's
  • creme fraiche
  • verse koriander

Instructies

  • Verhit de boter in een braadpan en bak de kip samen met de kruiden en de paprika aan tot de buitenkant gebakken is. Voeg dan een flinke scheut water toe en laat de kip met deksel op de pan 1 uur sudderen. Let op dat de kip niet droog kookt in de tussentijd. Trek met 2 vorken of een garde uit elkaar. Zit er nog veel vocht bij, laat dan nu wel zachtjes zonder deksel opstaan totdat dit verdampt. Voeg op het laatst pas de mais toe en meng.
  • Maak intussen de enchilada saus door alle ingrediënten in een steelpan te verwarmen. Breng op smaak met wat zout en laar 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in met wat olie. Verdeel de kip over de 8 tortilla's, rol op en leg in de ovenschaal. Verdeel de saus en dan de 2 kaassoorten over de enchiladas.
  • Bak zo'n 15 minuten af in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer met creme fraiche, plakjes avocado en verse koriander.