Ga terug
–+ servings
Romige cajun pasta met krokante kip
Recept afdrukken
4.72 van 14 stemmen

Romige cajun pasta met krokante kip

Romige cajun pasta met krokante kip
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cajun pasta
Porties: 1

Ingrediënten

Voor de kip

  • 75 gram panko
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/4 tl oregano
  • 2 kipfilets
  • 1 ei opgeklopt
  • zonnebloemolie

Verder

  • 150 gram penne
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl oregano
  • 100 gram roomkaas
  • 150 ml melk (houd meer achter de hand)
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de penne zoals op de verpakking aangegeven in gezouten water staat al dente.
  • Meng de panko met de kruiden, Haal de kip eerst door het ei en dan door de panko. Zorg dat alle kip bedekt is. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
  • Verhit in een andere pan wat olie en fruit de paprika, knoflook en ui tot de paprika zacht is. Voeg de kruiden toe en meng door. Voeg dan, doe dit wanneer de pasta praktisch klaar is, de roomkaas, melk en 40 gram parmezaan toe. Roer door en laat borrelen totdat de parmezaan gesmolten is.
  • Voeg de pasta toe aan de saus, roer door en laat opstaan totdat de saus de juiste dikte heeft. Wil je 'm juist wat dunner? Voeg dan wat melk toe. Houd er rekening mee dat de saus nog iets indikt wanneer de pasta begint af te koelen.
  • Verdeel de pasta over de 2 borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel over de pasta. Garneer met verse peterselie en de overgebleven parmezaanse kaas.