Ga terug
–+ servings
pepperoni pizza
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pepperoni pizza

Pepperoni pizza
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: pepperoni pizza
Porties: 1 pizza

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg + extra bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el water
  • snuf zout en oregano
  • 3 bifi worstjes, in plakjes gesneden
  • 30 gram geraspte mozzarella uit een zakje, hier zit weinig vocht in
  • 1/2 bol mozzarella, in stukken gescheurd
  • 1 bol burrata
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el chili olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 graden (hetelucht) en draai de bakplaat om zodat deze kan dienen als pizzasteen. Laat minimaal 30 minuten voorverwarmen zodat de bakplaat loeiheet is.
  • Meng de tomatenpuree met het water, zout en oregano. Zet apart.
  • Vorm wanneer de oven voorverwarmd is je deeg op een houten bebloemde snijplank uit tot een pizza, Duw met je vingers het midden plat en duw voorzichtig uit, maar laat een dikkere rand van ongeveer een halve centimeter over. Schud af en toe de snijplank om te checken of het deeg nog los ligt. Deeg blijft snel plakken dus ga dit niet van tevoren doen, die dit echt pas als de oven al heet is.
  • Smeer de pizza in met de tomatensaus, verdeel de geraspte mozzarella, de stukken mozzarella en de plakjes worst over de pizza.
  • Schuif snel de oven in en bak 5 a 8 minuten af tot het deeg gaar is.
  • Haal uit de oven en beleg dan met de burrata en garneer met verse peterselie en chili olie. Serveer direct.