Ga terug
Upside down bloedsinaasappel cake
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Upside down bloedsinaasappel cake

Upside down bloedsinaasappel cake
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd43 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans, nederlands
Trefwoord: bloedsinaasappel cake

Equipment

  • bakvorm van 22.5 cm

Ingrediënten

  • 3 bloedsinaasappels
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur (+extra voor invetten)
  • 100 gram kristalsuiker (+2 extra eetlepels)
  • 3 eieren (m en op kamertemperatuur)
  • 125 gram creme fraiche
  • 3 gram vanille extract
  • 250 gram tarwebloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 gram zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  • Je hebt ongeveer 2 bloedsinaasappels nodig voor de bodem, snij in dunne plakjes (en haal eventueel de schil eraf).
  • Vet je bakvorm in, leg een op maar geknipt bakpapier erin, vet ook dat weer in en verdeel 2 eetlepels kristalsuiker over de bodem. Leg de bloedsinaasappels erin, begin met 1 in het midden en maak dan cirkels tot je de rand bereikt.
  • Klop de boter met de suiker op tot luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop door tot ze goed zijn opgenomen. Voeg dan de creme fraichem vanille en sap en rasp van 1 bloedsinaasappel toe. Meng door.
  • Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe en meng tot alles nét gecombineerd is. Het is een wat dikker beslag dus verdeel hoopjes ervan over de hele bakvorm en verdeel dan vanuit het midden naar buiten toe over de hele bakvorm. Op deze manier verschuift de sinaasappel niet.
  • Bak 30 a 40 minuten tot gaar. Elke oven is weer niet wat anders afgesteld qua temperatuur dus het kan zijn dat het bij jou iets sneller of juist langzamer gaat. Wanneer je een sateprikker schoon uit de cake haalt is ie gaar.
  • Laat 10 minuten afkoelen in de bakvorm en kiep dan voorzichtig om op een afkoelrek. Haal het velletje bakpapier eraf en laat verder afkoelen.
  • Serveer zo of met wat slagroom. Je kunt de cake 2 a 3 dagen bewaren op kamertemperatuur.