Ga terug
–+ servings
Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip

Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Grieks
Trefwoord: halloumi
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 blokken halloumi (450 gram in totaal)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gram panko
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl peper
  • 3 el zonnebloemolie

Voor de dip

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el harissa (minder als je niet van pittig houdt)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snij de halloumi in hapklare stukken, dep goed droog.
  • Meng de panko met de paprikapoeder en het peper.
  • Haal de blokjes halloumi eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Duw de panko een beetje aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest.
  • Sprenkel de olie over de halloumi en bak dan af tot goudbruin, zo'n 20 minuten.
  • Swirl voor de dip de harissa door de yoghurt.
  • Dien de halloumi direct op met de dip.