Ga terug
–+ servings
pavlova met mandarijn curd
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pavlova met mandarijn curd

Pavlova met mandarijn curd
Bereidingstijd30 min
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: toetje
Keuken: Frans
Trefwoord: mandarijn curd
Porties: 8

Equipment

  • Keukenmachine of elektische klopper

Ingrediënten

Voor de pavlova

  • 150 gram eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl cream of tartar
  • 1 el maizena

Mandarijn curd

  • 4 eidooiers
  • 125 gram kristalsuiker
  • 75 ml mandarijn sap
  • 75 gram roomboter, in blokjes gesneden

Instructies

  • Verhit de oven voor op 130 graden.
  • Klop de eiwitten op met de cream of tartar totdat het al een beetje stijfgeklopt is. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en klop helemaal stijf en zodat alle suikerkorrels opgelost zijn. Voeg de maizena toe en klop nog 30 seconden door.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier. Wanneer je de pavlova opdient op een schaal of plateau zou je eerst die vorm op het bakpapier kunnen natrekken met een pen zodat je weet dat het past. Verdeel de pavlova in deze vorm, zorg dat de bovenkant plat is zodat je daar later het fruit op kan leggen. Trek met de bolle kant van een lepel langs de zijkant omhoog voor dit mooie patroon.
  • Schuif de meringue de oven in en verlaag de temperatuur direct naar 90 graden. Bak 1.5 a 2 uur (afhankelijk van hoe hoog je pavlova is) af en zet de oven uit. Probeer in de tussentijd niet de oven open te trekken, dit kan scheuren veroorzaken. Laat de meringue in de oven afkoelen, maar met de deur op een kiertje (je kunt een houten baklepel tussen de deur doen).
  • Zet voor de curd een pan met water op het vuur. Doe in een andere kom de suiker, eidooiers en mandarijn sap en zet op de pan met water (au bain marie). Roer af en toe door totdat je een vla achtige consistentie hebt, dit kan wel een paar minuten duren. Haal van het vuur en roer dan de boter door de curd. Laat afkoelen.
  • Wanneer de pavlova helemaal afgekoeld is en het is tijd om op te dienen. Verdeel de curd over de pavlova en nog wat extra partjes mandarijn.