Ga terug
–+ servings
curry met garnalen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Curry met garnalen

Curry met garnalen
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • rode peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 el garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl paprika
  • 1/4 tl kurkuma
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml visbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 20 rauwe garnalen
  • verse koriander

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Fruit in wat zonnebloemolie de ui en rode peper tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en meng, voeg nu ook de visbouillon toe en meng door.
  • Voeg de gepelde en schoongemaakte garnalen toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat nogmaals 5 a 10 minuten pruttelen totdat de garnalen gaar zijn en de saus is ingekookt.
  • Dien de curry op met rijst, verse koriander en uiteraard een glas Brugse Zot blond.