Ga terug
Vegan sundae met karamelsaus
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Vegan sundae met karamelsaus

Vegan sundaemet karamelsaus
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: toetje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: sundae

Ingrediënten

  • Vegan ijsnaar keuze
  • handje pinda’s, fijngehakt

Voor de karamelsaus (1 potje)

  • 200 gram kristalsuiker
  • 80 gram VIOBLOCK, in blokjesgesneden
  • 120 gram plantaardige room
  • eventueel een scheutje water
  • Optioneel: zeezout

Instructies

  • Verhit in een steelpan de suiker tot het gesmolten is en amberkleurig. Vind je dit een eng idee, lees dan mijn tip hierboven.
  • Voeg de boter toe (pas op het spettert) en roer door. Voeg wanneer de boter gesmolten is de room toe.
  • Het kan zijn dat de karamel stolt, dit komt omdat de room koud is en het geheel afkoelt. Laat op het vuur staan en roer geregeld door. Wanneer alles heet is mengt het weer netjes.
  • Wanneer alles goed gemengd is laat je de karamel in het pannetje een beetje afkoelen. Giet daarna over in een pot of een flesje en bewaar in de koelkast.