Ga terug
–+ servings
Mexicaanse kipburger op een ciabatta
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Mexicaanse kipburger op een ciabatta

Mexicaanse kipburger op een ciabatta
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, Mediterraan
Trefwoord: mexicaanse kipburger
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 blikje chipotle in adobo saus
  • 2 kipfilets
  • 2 ciabatta broodjes
  • 2 blaadjes sla
  • handje rode kool, fijngesneden
  • handje maiskorrels
  • 3 el mayonaise
  • verse koriander
  • optioneel: 2 cheddar plakjes

Instructies

  • Pureer (of prak) de chipotle pepers in adobe saus tot fijn. Sla de kip plat met een vleeshamer of iets anders zwaars, breng op smaak met peper en saus en smeer de kip in met de marinade.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten tot gaar. Hou het vuur in de gaten want doordat er ook olie in de marinade zit kan het wat sneller gaan verbranden. Zet het vuur dus niet te hoog.
  • Meng de mayonaise met wat van de marinade, hoeveelheid naar smaak.
  • Smeer de onderkant van je ciabatta in met een beetje saus, leg dan wat sla erop, de kip, ik heb deze in 2 stukken gesneden zodat het precies op het broodje paste, (eventueel een plakje cheddar) en verdeel wat rode kool en mais hier overheen en garneer met verse koriander. Smeer ook de bovenkant van je broodje in met wat saus en leg deze erbovenop. Dien direct op.