Ga terug

Havermout bars met Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread

Havermout bars met Meer Fruit Minder Suiker Fruitspread
Bereidingstijd10 min
Totale tijd40 min
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: nederlands
Trefwoord: havermout
Porties: 16

Equipment

  • bakvorm van 23 bij 23 cm

Ingrediënten

  • 150 gram tarwebloem
  • 200 gram havermout
  • 75 gram kristalsuiker
  • 150 gram roomboter, gesmolten
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 5 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten Fruitspread

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem met de havermout, suiker, gesmolten roomboter, bakpoeder en een snufje zout totdat je geen droge stukjes bloem meer ziet. 
  • Verdeel 2/3 over de bakvorm en druk goed aan. Verdeel de Fruitspread hierover en strooi vervolgens de rest van het havermout mengsel hier overheen. 
  • Bak het geheel 25 minuten af en laat helemaal afkoelen. Snij in 16 porties en dien dan op. Je kunt de bars 3 a 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.