Ga terug

Flatbread met vijgen, gorgonzola en prosciutto

Flatbread met vijgen, gorgonzola en prosciutto
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 50 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: flatbread

Ingredi├źnten

Voor het deeg

  • 150 gram water, lauwwarm
  • 7 gram droge gist
  • 250 gram patentbloem
  • 10 gram olijfolie
  • 5 gram zout

Verder

  • 150 gram gorgonzola
  • 2 el roomkaas naturel
  • 3 vijgen, in plakjes gesneden
  • 5 plakjes prosciutto
  • handje rucola
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Meng voor het deeg het water met de gist. Voeg de bloem en de olijfolie toe en meng kort. Voeg dan het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Dit houdt in dat er geen duidelijke structuur in het deeg te zien moet zijn, dit kan in een keukenmachine wel een paar minuten duren.
  • Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met huishoudfolie of een vochtige schone theedoek en laat rijzen op kamertemperatuur tot verdubbeld in formaat (ongeveer 3 kwartier a een uur, afhankelijk van de temperatuur in huis).
  • Klop intussen de gorgonzola met de roomkaas op tot een smeu├»ge massa, het is handig om dit te doen in een foodprocessor of blender. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
  • Kiep het deeg voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw met je vingers het deeg een beetje uit totdat het ongeveer max een halve centimeter dik is.
  • Verdeel wat olijfolie over het deeg, verdeel de gorgonzola mix erover en de vijgen. Bak 25 minuten af tot gaar. Haal uit de oven en garneer met prosciutto en rucola. dien direct op.