Ga terug

Krokante kipvingers uit de oven met chilisaus

Krokante kipvingers uit de oven met chilisaus
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kipvingers
Porties: 2

Ingrediƫnten

Voor de kip

  • 3 kipfilets, in repen gesneden
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 100 gram panko
  • peper en zout

Voor de chilisaus (potje van 250ml)

  • 125 gram rijst azijn
  • 175 gram water (+ 2 el)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el sojasaus
  • 2 el sambal
  • 4 el maizena

Instructies

  • Verhit voor de chilisaus de azijn met het water, de suiker, chilivlokken, sojasaus en sambal totdat de suiker gesmolten is. Meng in een apart kommetje de maizena met de overige 2 eetlepels water tot een papje. Voeg dit aan de chilisaus toe en laat nog 5 minuten pruttelen totdat de saus wat is ingedikt. Laat helemaal afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Spreid de panko uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 a 10 minuten tot goudbruin. Zet apart.
  • Meng het ei met de bloem en de paprika/ui/knoflookpoeder. Breng de kip op smaak met peper en zout, haal door dit natte mengsel en haal daarna door de panko. Zorg dat alle kip bedekt is met panko. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kip 20 minuten af, keer tussendoor een keertje om, tot goudbruin en gaar. Dien op met de chilisaus.