Ga terug
–+ servings
aligot
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Cheesy aardappelpuree - aligot

Cheesy aardappelpuree - aligot
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: aligot
Porties: 4

Equipment

  • Puree pers

Ingrediënten

  • 800 gram iets kruimige aardappelen, geschild
  • 100 ml volle melk
  • 60 gram roomboter
  • 400 gram Zwitserse (kaasfondue), geraspt
  • zout, peper en verse bieslook

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water tot gaar en je met een vork er makkelijk in kunt prikken, zo'n 15 minuten (afhankelijk van formaat).
  • Giet de aardappelen wanneer gaar af en laat even droogstomen. Pureer met de puree knijper en doe weer terug in de pan.
  • Voeg de melk, de helft van de boter en de geraspte kaas toe en blijf doorroeren totdat alle kaas goed gesmolten is en het geheel een dradige cheesy aardappelpuree is. Breng op smaak met zout (proef goed hoeveel zout je nodig vindt).
  • Serveer over 4 a 6 porties (afhankelijk van hoeveel trek je hebt), verdeel nog wat de overgebleven roomboter over de puree en garneer met versgemalen zwarte peper en verse bieslook.