Ga terug
–+ servings
vistaco
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Vistaco met een avocadocreme

Vistaco met een avocadocreme
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Mediterraan
Trefwoord: vistaco
Porties: 2

Equipment

  • Blender of foodprocessor

Ingrediënten

Voor de vis

  • 2 kabeljauw filets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • sap van een halve limoen

Voor de avocado creme

  • 2 avocados
  • 1 el creme fraiche
  • sap van een limoen
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • zout naar smaak

Verder

  • 6 kleine tortillas
  • handje rode kool, fijngesgeden
  • verse koriander

Instructies

  • Meng de vis met de olie, knoflook, kruiden en limoensap. Laat een half uurtje intrekken.
  • Maak de avocado creme door de avocado met de creme fraiche, limoensap en kruiden te pureren tot een gladde saus. Breng op smaak met zout. Avocado kan altijd wel redelijk wat zout gebruiken dus proef goed en breng indien nodig meer op smaak.
  • Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak de vis aan beide kanten aan tot donkerbruin en gaar. Het moet een beetje uit elkaar vallen.
  • Verhit intussen de tortillas in een droge hete koekenpan, verdeel wat rode kool, vis en verse koriander over de tortillas. Serveer met de avocado creme.