Ga terug

Kip korma

Kip korma
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: kip korma
Porties: 2

Equipment

  • Blender of foodprocessor

Ingrediƫnten

Voor de saus

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 ui, grof gesneden
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl kurkuma
  • 2 tomaten, grof gesneden
  • 150 gram ananas, in blokjes gesneden
  • 4 el amandelmeel

Voor de kip

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 el yoghurt
  • 1 el garam masala
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1 tl gember, geraspt
  • 3 tenen knoflook, fijn geraspt

Verder

  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 ml slagroom
  • 2 tl suiker
  • zout naar smaak
  • verse koriander

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui, gember, komijn, koriander, zout en kurkuma toe. Bak kort aan totdat de kruiden goed geuren en voeg 400 ml water toe. Laat met deksel op de pan ongeveer 3 kwartier zachtjes pruttelen. Voeg dan de tomaten en de ananas toe en laat nog een kwartier pruttelen. Doe dit samen met de amandelmeel in een blender of foodprocessor en pureer tot je een gladde saus hebt.
  • Meng intussen de kip met de yoghurt en de kruiden en laat een half uurtje marineren.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan tot goudbruin, het hoeft nu niet gaar te zijn. Voeg de saus toe aan de kip en laat een kwartiertje pruttelen.
  • Voeg de slagroom en de suiker toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen, totdat de saus wat is ingedikt.
  • Breng als allerlaatste op smaak met zout. Vind je de saus een beetje vlak, dan moet je nog wat zout toevoegen.
  • Serveer de curry met verse koriander en naan en/of rijst.