Laat het vlees op temperatuur komen, dep droog, breng goed op smaak met peper en zout en wentel door de sesamzaadjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees kort (1 minuut aan beide kanten), op hoog vuur, aan tot de buitenkant goed gebakken is.
Doe het vlees in een vriezerzakje en leg 30 minuten in de vriezer. Dit is belangrijk omdat het vlees goed moet afkoelen zodat het niet verder gaart.
Meng intussen voor de saus alle ingrediënten. Giet door een zeefje zodat het een gladde saus is zonder chilivlokken en zet apart.
Verhit intussen ook een steelpannetje met een laag zonnebloemolie en voeg de plakjes knoflook hier aan toe. Frituur 2 a 3 minuten, totdat de knoflook krokant en goudbruin is. Laat op wat keukenpapier uitlekken.
Snij het vlees in plakjes, zo dun mogelijk. Serveer met de saus en garneer met bosui en de krokante knoflook.