Ga terug
+ servings
beef tataki
Recept afdrukken
3.70 van 20 stemmen

Beef tataki

Beef tataki
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: tataki
Porties: 2

Equipment

  • Vriezerzakje

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 gram Ierse kogelbiefstuk
  • sesamzaadjes

Voor de saus

  • 1 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl chiliolie
  • 1/2 tl gember

Verder

  • extra zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, in fijne plakjes gesneden
  • 1 bosui, in dunne ringen gesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Laat het vlees op temperatuur komen, dep droog, breng goed op smaak met peper en zout en wentel door de sesamzaadjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees kort (1 minuut aan beide kanten), op hoog vuur, aan tot de buitenkant goed gebakken is.
  • Doe het vlees in een vriezerzakje en leg 30 minuten in de vriezer. Dit is belangrijk omdat het vlees goed moet afkoelen zodat het niet verder gaart.
  • Meng intussen voor de saus alle ingrediënten. Giet door een zeefje zodat het een gladde saus is zonder chilivlokken en zet apart.
  • Verhit intussen ook een steelpannetje met een laag zonnebloemolie en voeg de plakjes knoflook hier aan toe. Frituur 2 a 3 minuten, totdat de knoflook krokant en goudbruin is. Laat op wat keukenpapier uitlekken.
  • Snij het vlees in plakjes, zo dun mogelijk. Serveer met de saus en garneer met bosui en de krokante knoflook.