Ga terug
+ servings
saffraan risotto met mosselen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Saffraan risotto met mosselen

Saffraan risotto met mosselen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: saffraan risotto
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 1 buisje saffraan
  • 250 gram arborio rijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon, heet
  • 500 gram mosselen, schoongemaakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el creme fraiche
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, saffraan en risotto kort aan totdat de rijstkorrel glazig is. Blus af met de witte wijn en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Roer regelmatig door en voeg het volgende beetje bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen totdat de rijstkorrel gaar is.
  • Verhit, wanneer de risotto bijna klaar is, de overige eetlepel zonnebloemolie in een hoge pan en voeg hier de mosselen en een klein scheutje water aan toe. Leg de deksel erop en laat de mosselen gaar stomen, ongeveer 3 à 5 minuten.
  • Intussen gaan we verder met de risotto. Voeg hier de parmezaanse kaas en crème fraîche aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Verdeel de mosselen over de risotto en garneer met verse peterselie.