Ga terug
–+ servings
spaghetti met coquilles
Recept afdrukken
4.15 van 7 stemmen

Spaghetti met coquilles in een bruine botersaus

Spaghetti met coquilles in een bruine botersaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: coquilles
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 10 coquilles, schoongemaakt
  • 60 gram roomboter, ongezouten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl chilivlokken
  • peper en zout
  • rasp van een halve citroen
  • verse peterselie

Instructies

  • Breng een pan met gezouten, het moet naar zeewater smaken, water aan de kook. Kook de spaghetti al dente.
  • Verhit 10 gram van de roomboter en een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Dek intussen de coquilles heel goed droog en breng op smaak met zout en lekker veel peper.
  • Bak de coquilles 2 a 3 minuten per kant. Probeer tijdens het bakken niet te veel te bewegen. Haal uit de pan.
  • Voeg de overige boter, de knoflook en de chili vlokken toe en bak op halfhoog vuur totdat de boter lichtbruin is. Pas op, je wil de boter ook niet verbranden. Lichtbruin en dan het vuur laag zetten.
  • Voeg de coquilles en de spaghetti toe aan de pan en meng goed. Breng op smaak met de citroenrasp en eventueel nog peper en zout.
  • Verdeel over 2 borden en garneer met wat verse peterselie.