Ga terug

Tex Mex burrito

Tex Mex burrito
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: burrito
Porties: 3

Ingrediƫnten

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 150 gram mais
  • 3 grote tortilla's
  • 120 gram geraspte chedder
  • 3 bladeren ijsbergsla
  • 1 avocado, in reepjes gesneden
  • 3 el creme fraiche

Voor de taco kruiden

  • 2 tl komijnpoeder
  • 1.5 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uipoeder

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paprika voor 5 minuten, totdat het wat zachter begint te worden. Voeg de kipfilet en de taco kruiden toe en bak totdat de kip gaar is. Voeg dan de mais toe en laat dit nog even meebakken totdat alles warm is.
  • Verdeel 40 gram cheddar over een tortilla en warm deze op (in de magnetron of een koekenpan met deksel, op laag vuur zodat de tortilla niet hard bakt) tot de kaas gesmolten is.
  • Leg dan een blad ijsbergsla op de kaas, verdeel je vulling over het midden. Leg wat avocado erbij en creme fraiche. Vouw de zijkanten naar binnen en rol dan op.
  • Je kunt de burrito in folie op papier wikkelen zodat je het netjes kunt eten. Dien direct op.