Ga terug
–+ servings
aardappelpuree
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Aardappelpuree met ui en knoflook

Aardappelpuree met ui en knoflook
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, nederlands
Porties: 2

Equipment

  • Puree knijper (optioneel, maar wel heel fijn)

Ingrediënten

  • 500 gram iets kruimige aardappelen, geschild
  • 1 grote ui, in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 60 gram roomboter
  • 100 ml volle melk
  • zout
  • verse peterselie

Instructies

  • Kook de aardappelen ingezouten water tot gaar en je met een vork er makkelijk in kunt prikken, zo'n 15 minuten (afhankelijk van formaat).
  • Smelt intussen 20 gram boter in een koekenpan en bak hierin de uien op halfhoog vuur tot zacht en een beetje verkleurd. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak een minuut mee.
  • Giet de aardappelen wanneer gaar af en laat even droogstomen. Pureer met de puree knijper en doe weer terug in de pan.
  • Voeg de melk, 20 gram roomboter en het ui/knoflook mengsel toe en meng met een spatel tot alles gemengd is en de boter gesmolten is. Breng op smaak met zout.
  • Dien op een bord, maak met de bolling van een lepel mooie swirls en verdeel daar de rest van de boter (10 gram) in. Garneer met verse peterselie en dien direct op.