Ga terug
–+ servings
calzone flatbread
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Calzone flatbread

Calzone flatbread
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: calzone flatbread
Porties: 4

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 200 gram patentbloem
  • 125 gram water
  • 10 gram bakpoeder
  • 4 gram zout
  • 3 gram komijnpoeder
  • 3 gram knoflookpoeder
  • 3 gram cayennepoeder

Voor de vulling

  • klontje boter
  • 250 gram champignons
  • 4 el tomatenpuree
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 4 keer snuf oregano
  • 12 plakjes salami
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 lenteui, in dunne ringen gesneden
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Voeg aan de bloem het water, bakpoeder, zout, komijn, knoflook en cayenne toe en kneed tot je een soepel deeg hebt. Soepel deeg betekent glad en zonder duidelijke structuur, dit kan 5 a 8 minuten duren wanneer je kneed met een keukenmachine. Verdeel na het kneden het deeg in 4 bollen en laat op een licht bebloemd aanrecht afgedekt (met een vochtige theedoek of ingevet huishoudfolie) rusten terwijl je de vulling maakt.
  • Verhit in een koekenpan wat boter en bak de champignons totdat het vocht verdampt is. Haal uit de pan en zet apart.
  • Rol op een bebloemd aanrecht het eerste bolletje uit tot een circel van ongeveer 20 cm groot. Smeer 1 helft in met een eetlepel tomatenpuree, doe hier een snuf oregano op, leg er wat champignons op, 25 gram mozarella, 3 plakjes salami en 25 gram oude kaas. Als laatste wat lenteui en vouw dan dicht. Druk de randjes aan zodat de naad goed dicht zit.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de calzone flatbread op halfhoog vuur aan beide kanten ongeveer 2 minuten aan tot goudbruin en krokant. Houd dit wel in de gaten en pas het vuur wat aan als het te snel of te langzaam gaat.
  • Herhaal met de overige 3 flatbreads.