Ga terug
–+ servings
Vegan pittige udon noodles met champignons
Recept afdrukken
2.67 van 12 stemmen

Vegan pittige udon noodles met champignons

Vegan pittige udon noodles met champignons
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: udon
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram udon noodles
  • scheutje zonnebloemolie
  • 250 gram champignons
  • 1 tl gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 30 ml sojasaus
  • 30 ml zoete ketjap
  • 1 el chili olie (of meer als je van pittiger houdt)
  • 1 el sesamolie
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Bereid de udon noodles zoals op de verpakking staat.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de champignons tot bruin en al het vocht eruit is.
  • Voeg de gember en knoflook toe en bak mee. Voeg de noodles toe, de sojasaus, ketjap, chili olie en meng door.
  • Zet het vuur uit en voeg als laatste de sesamolie toe en meng.
  • Verdeel over 2 borden en garneer met sesamzaadjes. Dien direct op.