Ga terug
+ servings
harissa kip allioli
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Harissa kipspiezen met allioli

Harissa kipspiezen met allioli
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: spanje
Trefwoord: allioli
Porties: 2

Equipment

  • 4 satestokjes

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 el harissa
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijn gesneden
  • Handje koriander, fijn gesneden
  • Peper en zout
  • 2 Griekse pita’s
  • Allioli naar smaak
  • Scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Meng de Griekse yoghurt met de harissa en marineer de kipfilet hierin. Laat een uurtje in de koelkast staan.
  • Rijg de kip aan spiezen, verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of grilpan en bak de kip aan beide kanten aan tot gaar, zo’n 5 a 10 minuten. Tip: Je kunt de kip ook bereiden op de bbq.
  • Meng de komkommer, rode ui en de koriander en zet apart.
  • Smeer de pita’s in met allioli, hoeveelheid naar keuze. Verdeel dan wat van de komkommersalade eroverheen en leg de kip erop. Dien direct op, serveer met de overgebleven komkommersalade en de allioli.