Ga terug
+ servings
pots de creme
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Chocolade pots de crème

Chocolade pots de crème
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd2 uur 10 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: pots de creme
Porties: 4

Equipment

  • 4 bakjes of glazen

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 120 gram pure chocolade, fijngehakt
  • snufje zout

Instructies

  • Verhit de slagroom met de suiker, de vanille en een snufje zout in een steelpan tot het net niet kookt. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe.
  • Laat 2 minuten staan en roer dan door totdat je een gladde saus hebt.
  • Verdeel over 4 bakjes of glazen en zet in de koelkast, minimaal 2 uur.
  • Serveer met een toef slagroom en eventueel wat geschaafde chocolade. Je kunt dit 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren.