Ga terug
+ servings
tosti met roerei
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Tosti met roerei en truffelpesto

Tosti met roerei en truffelpesto
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: Frans, nederlands
Trefwoord: tosti met roerei
Porties: 2

Ingrediënten

  • ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 4 sneeën zuurdesembrood
  • 4 plakken belegen kaas
  • 2 el truffelpesto
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een eetlepel roomboter in een steelpan op laag vuur. Kluts de eieren in een apart kommetje los met een eetlepel water, totdat alles goed gemengd is. Voeg toe aan de steelpan en roer zeer regelmatig door. Houd op laag vuur en je zult zien dat er klontjes ei beginnen te ontstaan. Blijf doorroeren. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur als de eieren nog een tikje te nat zijn, ze garen zo nog na in de tosti.
  • Smeer intussen het zuurdesembrood aan beide kanten in met roomboter. Bak de ene kant tot goudbruin, keer om en beleg alle sneeën met kaas. Leg een deksel op de pan totdat de kaas gesmolten is. Verdeel de eieren over 2 sneeën en verdeel hier de truffelpesto overheen. Leg de andere boterham (kaas kant naar beneden) hierop.
  • Druk met een spatel licht aan zodat alles aan elkaar plakt en bak aan beide kanten verder tot het brood mooi goudbruin is. Serveer direct.