Bak in een pan met dikke bodem de bacon tot bruin en het vet eraf gebakken is. Voeg de boter toe en, wanneer dit gesmolten is, de uien. Houd het vuur laag en roer regelmatig door. Laat minimaal 1 uur opstaan, totdat de uien donkerbruin en zacht zijn.
Voeg dan de rode wijnazijn en suiker toe. Laat dit nog 10 minuten op laag vuur staan terwijl je af en toe door roert. Bewaar in een weckpot in de koelkast.
Snij de broodjes open, smeer in met boter en bak de opengesneden kant in een koekenpan aan tot goudbruin. Zet apart.
Verdeel het gehakt in 2 ballen, druk plat en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Leg in een hete pan, op hoog vuur, en bak aan beide kanten tot bruin (tijd is afhankelijk van de dikte. Maak iets platter dan je zou willen, het vlees trekt nog wat samen tijdens het bakken). Wanneer je de burger hebt omgedraaid, leg dan op de al gebakken kant de cheddar zodat dit kan smelten terwijl de andere kant bakt.
Verdeel mayonaise (hoeveelheid naar smaak) over de bodem. Leg hier wat krulsla op, dan de burger, dan augurk (hoeveelheid naar smaak), dan de bacon uienjam (hoeveelheid naar smaak). Verdeel nog wat mayo op de bovenkant van het broodje en duw op de burger. Serveer direct.