Ga terug
–+ servings
kip uit de oven
Recept afdrukken
4.17 van 6 stemmen

Kip met champignons en uien uit de oven

Kip met champignons en uien uit de oven
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: champignons, kip, uien
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 klontjes boter
  • 500 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 150 gram ui, in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • paprikapoeder
  • peper, zout
  • 75 gram geraspte kaas, naar smaak
  • 2 takjes tijm

Instructies

  • Verwarm de oven naar 180 graden (boven- en onderwarmte)
  • Sla de kipfilet plat naar ongeveer 1 cm zodat alle filets even dik zijn. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar. Leg apart.
  • Verhit in dezelfde pan nog een klontje boter, voeg de knoflook, ui en champignon toe en bak 10 minuten op halfhoog vuur totdat de champignons en uien bruin en zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Proef ook goed want hier komt het vocht van de jus vandaan dus je wilt niet dat dit flauw is.
  • Verdeel de helft van de groenten over de ovenschaal, leg de kipfilet hierop en verdeel dan de rest over de kip.
  • Verdeel de geraspte kaas over de kip en laat nog eens 10 a 15 minuten in de oven bakken totdat de kaas gesmolten is.
  • Garneer met verse tijm en serveer direct.