Ga terug
+ servings
DanDan noodles
Recept afdrukken
Laat je review achter!

DanDan noodles

DanDan noodles
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Trefwoord: dandan noodles
Porties: 3 personen

Ingrediënten

voor het gehakt

  • 250 gram gehakt
  • 1/2 tl 5 spice (te koop in de supermarkt)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el donkere sojasaus (te koop bij de toko)

Voor de saus

  • 2 el geroosterde sesampasta (te koop bij de toko)
  • 1/2 tl 5 spice
  • 1/2 tl szechuanpeper, fijngemalen
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el sojasaus
  • 3 el chili olie (te koop bij de toko)
  • 2 tl kristalsuiker

Voor de rest

  • 225 gram noodles
  • 3 stronken pak choi
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • handje ongezouten pinda's, fijngehakt

Instructies

  • Rol het vlees op hoog vuur totdat al het vocht verdampt is en het vlees bruin en heel fijn is. Voeg de 5 spice, de knoflook en de donkere sojasaus toe en bak verder tot het vlees donkerbruin is.
  • Verhit intussen een pan met water en voeg de noodles toe. Kook zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg in de laatste 2 minuten de pak choi toe om dit te blancheren.
  • Maak intussen de saus door al die ingrediënten te mengen in een apart kommetje. Voeg nog een juslepel kookvocht toe en meng goed.
  • Verdeel de saus over 3 kommen of borden, leg hier de gekookte noodles op, leg de pak choi naast de noodles, verdeel het gehakt over de noodles en garneer als laatste met bosui en de pinda's. Meng op je bord alles door elkaar.