Ga terug
–+ servings
spaghetti met rivierkreeft
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti met rivierkreeft

Spaghetti met rivierkreeft
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: rivierkreeft
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de broodkruim

  • 15 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 gram panko

voor de spaghetti

  • 150 gram spaghetti
  • 15 gram roomboter
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 blik tomaat in blik
  • 100 gram rivierkreeft
  • 1 el creme fraiche
  • 1 handje verse peterselie, fijngehakt
  • citroen

Instructies

  • Verhit voor de broodkruim de boter en fruit de knoflook aan. Voeg de panko toe en bak tot de panko goudbruin en knapperig is. Zet apart.
  • Breng intussen een pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti tot al dente.
  • Verhit voor de pasta de boter en fruit de sjalot, knoflook en chilivlokken aan. Voeg wanneer de ui zacht is de tomaat in blik en een snufje zout toe en laat dit 10 minuten pruttelen en inkoken.
  • Voeg de gekookte spaghetti, de rivierkreeft en de creme fraiche toe en meng. Voeg als allerlaatste de peterselie toe en hussel alles nog even kort door elkaar.
  • Dien op met de broodkruim over de pasta gestrooid en serveer met een citroenschijfje.