Ga terug
+ servings
Torta tenerina
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Torta tenerina

Torta tenerina 
Bereidingstijd15 min
Totale tijd40 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Torta tenerina
Porties: 1 taart

Equipment

  • bakvorm van 23 cm

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter, in blokjes gesneden (+extra voor het invetten van het bakblik)
  • 4 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram tarwebloem
  • poedersuiker
  • optioneel: slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
  • Hak de chocolade fijn en smelt au bain marie (in een kom boven een pan met kokend water). Let op dat de kom het water niet aanraakt. Voeg, wanneer de chocolade gesmolten is, de boter toe. Roer af en toe door totdat de boter gesmolten is en alles gemengd.
  • Ondertussen, splits de eieren en klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop het eigeel op met de andere helft van de suiker tot een lichtgele massa, dit kan gemakkelijk 5 a 8 minuten duren.
  • Wanneer de chocolade is afgekoeld tot kamertemperatuur, voeg dan toe aan het eidooiermengsel en klop door. Voeg dan beetje bij beetje het eiwitmengsel toe en vouw door elkaar met een opwaartse beweging zodat er lucht in het geheel blijft. Voeg als laatste de bloem toe, vouw dit ook in een opwaartse beweging door het beslag.
  • Giet dit mengsel in je bakvorm en bak 30 minuten. Een indicatie dat de cake klaar is, is wanneer je een barst ziet in de bovenkant.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je de cake opdient met poedersuiker en eventueel slagroom