Ga terug
+ servings
exochico
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Exochico: Filodeeg met kip, knoflook en feta

Exochico: Filodeeg met kip, knoflook en feta
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Borrelhapje, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: exochico
Porties: 18

Ingrediënten

  • 8 a 10 vellen filodeeg
  • 3 kipfilets
  • 1 el boter
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in halve ringen gesneden
  • 1 el bloem
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 100 ml water
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram feta
  • 1 tl dille
  • 1 tl peterselie
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de kipfilet in ruim water tot gaar, zo'n 20 minuten. Snij dan in kleine stukjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook en de prei aan. Voeg, wanneer de prei zacht is, de boter toe en roer een minuut of 2 door.
  • Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe samen met de kip en het water. Meng goed en voeg dan de geraspte kaas, feta, dille en peterselie toe en meng weer goed. Je hebt nu een dik smeuïg mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Je verwacht misschien dat je geen extra zout nodig hebt door de bouillon en de feta, maar je wilt dit mengsel hoog op smaak brengen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de filodeeg vellen in de lengte door de helft, zodat je 2 stapels stroken hebt. Smeer de eerste strook licht in met zonnebloemolie en leg een flinke eetlepel vulling onderaan. Vouw het linkerpuntje naar rechtsboven, zodat je een driehoek hebt en ga verder met vouwen totdat je de hele strook hebt opgevouwen en je een driekhoekje hebt.
  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal met de rest. Smeer de bovenkant van elke driehoekje ook nog licht in met olie en bak dan 15 a 20 minuten af tot goudbruin en knapperig.
  • Serveer met tzatziki.